Tuliaisia Roomasta

940673.jpg

Nämä ovat pieni todiste siitä, että olen todellakin ollut kiinnostunut nukkekodeista jo vuosien ajan ja varmaan aina välillä puhunut niistä.  Tyttäreni asui 8 vuotta sitten vuoden Roomassa. Erään kerran, kun tyttäreni oli käymässä kotona, hän toi minulle tuliaisiksi pienen pienen viinipullon ja leipäkorin. Juuri tuohon aikaan en muista kovin intensiivisesti puhuneeni nukkekodeista ja olin varmaan vähän hölmistyneen näköinen saadessani ne. Tyttäreni vain totesi , että "ne ovat äiti sinun tulevaan nukkekotiisi". Vuosia ne olivat esillä vitriinikaapissa, ja nyt niitä voi ihastella ihan oikeassa nukkekodissa. 

                    Matkamuistoja Englannista

950697.jpg

Vajaa parikymmentä vuotta sitten vuokrasimme perheemme kanssa kahdeksi viikoksi talon Kentistä. Kiertelimme idyllisissä pienissä maalaiskylissä, vierailimme vanhoissa linnoissa, joissa oli toinen toistaan kauniimpia puutarhoja sekä kiipesimme Doverin kallioille. Minulla on muistikuva, että olisin ostanut tämän miniatyyritalon Chilham-nimisestä kylästä. Ja nyt se on nukkekotina nukkekotini lastenhuoneessa.  

940675.jpg

Samaisella matkalla perheen isä kävi kahden vanhimman lapsemme kanssa Lontoossa. Pieni linna ja sotilas on ostettu Towerin linnasta. Myös nämä ovat leluina nukkekodin lastenhuoneessa.